A “Szorongó Monologista” – 7 tanulság a legutóbbi (nagyon) rossz randimból, ami minden férfinak hasznos lehet

A minap újra randira mentem, ami végül érdekes élmény volt … Újra.

A találkozás során olyan dolgokat sikerült látnom, amilyeneket eddig még nem tapasztaltam; olyanokat, amelyekről hasznosnak tartom írni nektek, Uraim. Ezzel is szeretnék nektek segíteni abban, hogy ti már ne kövessétek el ugyanezeket a hibákat, amikor randiztok valakivel.

Hogy milyen is volt a randim a „Szorongó Monologistával”?

Rövid chatelés után megtette az első lépést és megkérdezte, hogy szeretnék-e személyesen találkozni; megbeszéltük a dátumot és az időpontot. Az első érdekes dolog az volt, hogy a város azon részén akart találkozni, amerre ő lakott. Ilyennel már találkoztam a múltban. Az ilyen kezdetű randik őszintén szólva soha nem voltak hosszú életűek. Amikor a Férfi a saját környékére szervezi a randit, akkor nekem – mint nőnek – az az érzésem, hogy nem akar különösebb energiákat belefektetni a találkozásba, az ismerkedésbe. Még csak annyit sem, hogy egy fél órát utazzon a randi miatt. De úgy döntöttem, hogy félreteszem negatív tapasztalataimat, legyen hát.

Megérkeztem a megbeszélt időpontban a megbeszélt helyre és írtam neki, hogy egy bizonyos szobornál vagyok. Aztán kiderült, hogy a tényleges megbeszélt helyszín néhány méterrel odébb van, ezért megkérdeztem tőle, hogy menjek-e oda, vagy ő jön oda a szoborhoz. Nem válaszolt, csak az első üzenetemre, miszerint úton van. Körülbelül 15 perccel a megbeszélt időpontunk után visszaírt, hogy nem tudja, hol van ez a szobor. Megírtam neki, hogy akkor megyek oda, ahova megbeszéltük.

Miközben mindez történt – hogy én 15 percet vártam a válaszára, míg végül megtaláltuk az utat egymáshoz -, az volt az érzésem, hogy nem igazán zavartatta magát, hogy időben megérkezzen. Pedig ő volt az, aki ott lakott és én voltam az, aki fél órát utaztam oda. De ez csak egy érzés volt akkor, mindenféle konkrét bizonyíték nélkül. Azonban végül nem kért elnézést a késésért, még később sem…

Dori Padla Holistic Coaching Therapy

Ezt követően a megbeszélt helyszín felé haladva félúton találkoztunk. Kíváncsi voltam, hogyan fog köszönteni. Hát nem köszöntött sehogy. Egyáltalán sehogy. Valójában majdnem elhaladt mellettem. Akkor én ráköszöntem: „Szia, Dóri vagyok”. A válasza az volt: „Igen, tudom”. Oké… Remek… Aztán elkezdtünk együtt sétálni. Valahova. Mert nem mondta meg, merre tartunk. „A park felé” – mondta. De hogy a terve az volt, hogy sétálunk egyet a parkban, vagy hogy keresünk egy beülős helyet, na azt nem tudtam meg. Próbáltam beszélgetni vele ezen az 5-8 perces sétán, de nem úgy tűnt, mint aki ezt szeretné. Így legtöbbször csendben sétáltunk egymás mellett. Sétáltunk a valahova.

Ez máris egy nagyon…. mi is a jó szó itt?… érdekes kezdés volt. Sétánk során megpróbáltam megkérdezni, hogy merre tartunk pontosan, de ő konkrét válasz nélkül folytatta az utunkat. Nagyon fontos dolog történt azonban ez idő alatt – megkérdezte tőlem, hogy a város melyik részén élek. Fontos pillanat volt, mert – mint később kiderült – ez volt az egyetlen kérdés, amit feltett nekem az egész este folyamán.

Végül megérkeztünk a park mellett egy helyre, ahová beültünk egy italra. És ekkor történt egy másik nagyon fontos dolog.

Leültünk egy asztalhoz, szembe egymással. De mielőtt ő leült, oldalra fordította a székét, így konkrétan csak a vállát láttam egész idő alatt. Nem fordult szembe velem az asztal túloldaláról. És ami még ennél is rosszabb volt, hogy alig tartotta a szemkontaktust. Körülbelül minden tizenötödik percben nézett csak rám.

shamim-nakhaei-UzQQjq7W7C0-unsplashNos, coachként nagyon is tisztában vagyok a testbeszéd jelzéseivel. Ahogyan ő leült velem „szemben”, az azt jelentette, hogy valójában nem érdeklem, semmilyen szinten nem akart velem kapcsolódni. Hogy ő minden nővel szemben így viseltetik, vagy csak személy szerint velem, azt nem tudom. A tény, hogy nem tartotta szinte egyáltalán a szemkontaktust, pedig azt jelentheti, hogy szorongott, ideges volt, zavarban volt, vagy valami hasonlót. Amit megértek, a randevú sok ember számára stresszes helyzet tud lenni.

Éreztem a szorongását. A fenti két jel mellett, ami még ezt mutatta, az az volt, hogy monologizált. Alapvetően az egész randi alatt sztorizott, mindenféléről beszélt. Néha volt alkalmam rákapcsolódni a történetére, vagy feltenni egy kérdést, de úgy tűnt, neki amúgy erre nem sok szüksége van. Amikor megpróbáltam kapcsolódni a sztorijaihoz – például hasonló saját tapasztalatok megosztásával – úgy tűnt, nem érdekli, amit mondok.

Honnan tudom, hogy nem érdekelte?

Alig reagálta le azokat, amiket én mondtam, inkább csak „hagyta”, hogy beszéljek, majd folytatta a saját dolgait. Néha hosszú szünetek voltak a monológban. Addigra már felhagytam azzal, hogy megpróbáljak kapcsolódni hozzá, ezért hagytam, hogy a szünetek csak úgy legyenek és azon gondolkodtam, vajon eszébe jut-e, hogy ez lenne a kiváló alkalom, hogy feltegyen nekem egy kérdést. A munkámról … A családomról … Arról, hogy mit csináltam a múlt hétvégén… Arról, hogy mit szeretek szabadidőmben csinálni … Vagy bármiről, de tényleg. De ez soha nem történt meg.

Ami szintén jelezte, hogy mennyire kellemetlenül érezte magát ez a Férfi a randizós szituációban, az a két korsó sör elfogyasztása volt – ami később segített neki abban, hogy kicsit gyakrabban tartson szemkontaktust velem és kevesebb legyen a szünet a monológjában. Viszont még ez a két korsó sör sem segített azon a tényen, hogy ez a Férfi sajnos egyáltalán nem tudta, hogy hogyan kell kapcsolódni egy nőhöz.

A találkozóról hazafelé a buszon ülve azok a valóban jó randik jutottak eszembe, amiken korábban voltam egy másik Férfival. Hogy vele mennyire jó volt az élmény és hogy tényleg lehet ezt jól csinálni, Uraim. (Az arról a randiról szóló cikkemet ezen a linken érhetitek el. Megéri elolvasni, higgyétek el, sokat lehet belőle tanulni.) A hazaúton azon is elgondolkodtam, hogy ez a „szorongó monologista” randipartnerem vajon tudja, hogy ő nem tud kapcsolódni a nőkhöz? Vajon mondta már neki valaki valaha, hogy akadna fejlődni valója ezen a területen?

Nos, ezt soha nem fogjuk már megtudni, mivel másnap reggelre szó nélkül szétvált tőlem a párkereső appon.

Egyáltalán nem lepődtem meg; tudtam, hogy ez lesz.

Kedves Uraim, mit tanulhattok ebből a történetből? Listába szedtem nektek néhány dolgot, ami remélhetőleg segít majd nektek, hogy jobban tudjatok kapcsolódni a Nőhöz egy randi során.

A tanulságok és tippek

markus-spiske-VO5w2Ida70s-unsplash

#1 Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció

De hogyan? Hát semmiképpen sem monológban! Egy randin alapvető fontosságú a két irányú kommunikáció. Beszélj, kérdezz, hallgass értően, reagálj, reflektálj. Mintegy folyamatként. Szépen egymás után, nem csak egyes részeket használva. Így lesz az igazi. 🙂

#2 Nem baj, ha hibázol

Ha esetleg késel a randiról (mert ez bárkivel előfordulhat), kérlek, legalább kérj elnézést és adj rá magyarázatot. Az őszinteség már ebben az első lépésben nagyon fontos dolog. Senki sem tökéletes, beleértve téged és engem is. De ha felvállaljuk a hibáinkat, az átsegíthet a kellemetlen helyzeteken és a jövőbeni félreértéseken is.

brett-jordan-Pd3ml1YRPlg-unsplash

#3 Áramoljon az információ

Mondd el a randipartnerednek, hogy mik a terveid a találkozóra. Például: sétálni a parkban, inni egy italt a sarkon lévő bárban, vagy kávézni egy bizonyos kávézóban, elmenni enni egyet, vagy bármi más. De ne tartsd bizonytalanságban a nőt. Különösen, ha ő kifejezetten szeretné tudni, hogy mi fog történni.

#4 Oldd fel a szorongásodat

Ha az első randin ideges vagy, akár el is mondhatod. Ki ne lett volna már így ezzel? Azzal, hogy kimondod, egy részét már rögtön oldod is. Én nőként határozottan értékelném, ha a Férfi ezzel kapcsolatban őszinte lenne. És talán kiderül, hogy a nő, akivel a randin vagy, pont olyan ideges, mint te és tudtok is ezen egy jót nevetni – plusz, máris van valami közös bennetek. Egy jó trükk arra, hogy legyőzd a szorongásodat, hogy hagyod a nőt beszélni a helyett, hogy te beszélnél. Készülj fel előre néhány kérdéssel. Így amíg ő beszél, te vissza tudod nyerni a nyugalmadat. (de kérlek felejtsd el a „mesélj magadról” bónuszkérdést… Biztos vagyok benne, hogy ennél azért kreatívabb is tudsz lenni 😉 )

joao-tzanno-1NacmxqfPZA-unsplash

#5 Törekedj arra, hogy megismerd a nőt

A randevú lényege, hogy a két ember jobban megismerje egymást. Vagy legalábbis annak kellene lennie… Tehát, ha egy hosszú távú párkapcsolat céljával mész a randira, akkor alapvető fontosságú, hogy valamennyire már ott megismerjétek egymást. Egy első randi is már szuper lehetőséget kínál erre! Használd a lehetőséget okosan.

#6 Figyeld a testbeszédedet

Még ha egyesek nem is gondolnák így, a testbeszédünk mindent elárul rólunk. Egy korábbi randimon a „lebegtetővel” már megtapasztaltam, hogy milyen az a testbeszéd, amiből kiderül, hogy nem érdekli őt, amiről beszélek. Akkor ezt az jelezte, hogy bármikor, amikor elkezdtem beszélni, hátradőlt a székében. És keresztezte a karjait. Vagy mint most, hogy oldalt ült nekem a randipartnerem, még csak szembe sem fordult velem és nem hozzám beszélt egész idő alatt. Ha szeretnétek jól csinálni, forduljatok a nő felé, nézzetek rá és próbáljatok meg nyitottak lenni amennyire csak tudtok. De persze azért kerüljétek el a bámulást és hogy az érdeklődéseteket úgy fejezitek ki, hogy félig ráfekszetek az asztalra a nő irányába. Ez már a ló másik oldala. Találjátok meg az arany középutat. Gyakoroljatok, gyakoroljatok, gyakoroljatok.

gilbert-beltran-EUQRWgmvhr8-unsplash

#7 Ha nem akarod folytatni vele a randizást, udvariasan mondd meg neki

Ne ghostingolj! Tudom, a ghosting könnyű. Tudom, nem igényel sok energiát. Tudom, ezeken a társkereső appokon annyira egyértelmű lépésnek tűnik. Viszont olyan nagyon udvariatlan…. Annyira tiszteletlen… Még ha nem is ő lesz életed szerelme, ő akkor is egy emberi lény. Érzésekkel. Próbáld meg ezt tiszteletben tartani. Ha azt szeretnéd, hogy a nők tiszteljenek téged, mint férfit, az azzal kezdődik, hogy te elkezded tisztelni a nőket. (Ezt a mondatot már egy előző cikkemben leírtam, de azt gondolom, hogy ezt mindig megéri kihangsúlyozni). Végül visszakapod majd a tiszteletet, amit mások felé mutatsz, hidd el.

Legközelebb, amikor randira mész, olvasd el újra a fenti 7 pontot és készülj fel előre. Hidd el, a randizás senkinek sem feltétlenül könnyű, nem vagy egyedül a dologgal. De minél inkább tisztában vagy önmagaddal, minél többet gyakorolsz, annál jobb leszel majd. Lépésről lépésre, egyre közelebb kerülve a célodhoz.

Ha szeretnél többet olvasni a randizós tapasztalataimról (amelyekből még több hasznos dolgot megtudhatsz), ajánlom neked a randizós cikklistámat.

Sok szerencsét kívánok mindannyiótoknak,

Dóri

Kapcsolódó cikkek a Cikklistáimban:

3 tipp az igazán jó társkereső profilhoz

Az 5 legnagyobb férfi randi bukás – női szemmel

Egyéjszakás kaland a Tinderrel

Extrém randi egy extrém nárcisztikussal

Egy Rapidrandi élményei

Megtörtént tanulságos chat beszélgetés…

A „lebegtetés” játszmája egy randipartnerem példáján keresztül

Tessék Uraim, lehet ezt jól is csinálni!

Randi a Covid idején – avagy a feltűnő-eltűnő férfi

A csajozás tuti(?) tippjei női és coach szemmel

Kiéhezve a figyelemmorzsákra